Föreläsning och Workshop

Den mest och kanske bäst utbildade delen av jordens befolkning är den som påverkar jordens miljö mest negativt. – Charles Hopkins

Hållbar utveckling går hand i hand med utbildning och lärande

Vad människor lär sig och hur kunskapen omsätts i handling är avgörande för om en hållbar utveckling ska bli möjlig. Vi behöver således en förändrad utbildning, vilket lärande för hållbar utveckling möjliggör. Arbetet med hållbarhetsmålen som en del av lärandeprocesser sker inom alla områden i samhället, men hur skapas arbetsglädje och aktivt medskapande som får människor att må bra och verksamheter att växa samtidigt som vi bidrar till en bättre värld?

Jag erbjuder skräddarsydda föreläsningar och workshops för att ge ökad kunskap om Agenda 2030, lärande för hållbar utveckling, medskapande ledarskap och strategier för att göra Agenda 2030 till en inkluderande del av verksamheten. När jag föreläser framkommer en rad konkreta förslag på hur vi vågar lämna vår komfortzon och ge oss ut där magin sker; om hur vi alla kan göra skillnad i det lilla och i det stora.

Exempel på föreläsningar: 

  • Hela skolan för hållbar utveckling – digital kompetens och lärande för hållbar utveckling utifrån ett holistiskt perspektiv.
  • Medskapande ledarskap – Lär dig leda för hållbar utveckling 
  • Så blir Agenda 2030 en del av en blomstrande verksamhet –  Strategier för att arbeta mer processinriktat och tvärsektoriellt med de globala målen integrerade i verksamheten.
  • Medskapande workshop – fokus på kollegialt lärande; om långsiktigt samarbete mellan kollegor för att utveckla undervisningen. 

Kontakta mig för information och bokningsförfrågan: Kontakt