Glädje! Nominerad till Guldäpplet 2018

Utmärkelsen Guldäpplet delas ut till en eller flera lärare som förnyat undervisningen med stöd av digitalisering, som arbetat inkluderande och bidragit till kollegornas kompetensutveckling. Det känns underbart att åter igen vara nominerad till denna fina utmärkelse. Ett stort och varmt tack till till mina kollegor som nominerat mig. Ni är fantastiska!

Nominering

Maria Glawe, speciallärare, nominerad bland annat för sitt sätt att använda digitala verktyg som mobil, dator, google drive och bloggande vilka alla används som en naturlig del i undervisningen. Framtidssagor från Trelleborg är ett exempel på ett uppdrag på riktigt där en grupp av Marias elever har deltagit tillsammans med en grupp 5-åringar, en grupp 6-åringar och en grupp från årskurs 7. Ny digital mark är inget konstigt i Marias värld, som ser det som en utmaning och även en nödvändighet i sin undervisning eftersom denna gemensamma lärmiljön utvecklar alla inblandade.

Årets nominerade till Guldäpplet visar i praktiken hur undervisningen och lärande kan utvecklas i skolan genom att ta tillvara de digitala möjligheterna. Erfarenheterna från de nominerade är viktigare än någonsin nu i höst, när de nya styrdokumenten som betonar frågan om digital kompetens börjar gälla.

Peter Becker, ordförande i Guldäpplets jury

Bild: Guldäpplet/DIU

Presentation av Maria Glawe – nominerad till Guldäpplet 2018