Gör eleverna till “unga reportrar för ett hållbart samhälle”

Reportagetävling

Enligt en undersökning gjord av stiftelsen Håll Sverige Rent känner många unga“hopplöshet inför de globala utmaningar vi står inför idag”. Det framgår också att deras röster hörs för lite gällande framtiden. Programmet Unga Reportrar – för ett hållbart samhälle vill ändra på det.

Gör som jag och många andra lärare; låt eleverna undersöka lokala hållbarhetsfrågor och göra innehållsrika reportage bestående av både problem och lösningar.  Därefter kan buskapet spridas vidare till andra barn och elever i skolan. Inte nog med att de bidrar till andras lärande samtidigt som de lär sig själva (värdeskapande lärande) så har de också chans att vinna fina priser. Win-win! Läs mer om uppdraget och tävlingen i bifogad länk.

Eleverna bloggar om lärandeprocessen

Mina elever bloggar om uppdraget och lärandeprocessen. De har nyligen gjort sina första inlägg i smågrupper;Är miljön viktig?och Vi får arbeta som reportrar Fler inlägg är på gång. Vem vet; kanske får eleverna, genom bloggen, kontakt med andra elever som också lär sig mer om hållbar utveckling och får uppleva nya lärandeupplevelser genomUnga reportrar – för ett hållbart samhälle.

Bildkälla: Stiftelsen Håll Sverige Rent