Jag minns när jag… då kände jag mig stolt!

I dag är det internationella lärardagen och då firar vi världens viktigaste yrke. Ett varmt tack till min fantastiska kollega Eva som överraskade med solblommor. <3 

Det börjar med en bra lärare

Chefredaktören för tidningen Gymnasiet Gertrud Svensén skriver i När läraren gör skillnad om hur betydelsefull läraren är genom att berätta om Fatemeh Khavari, som lyfter fram sin lärare på gymnasiet. Det var genom undervisningen i samhällskunskap som Fatemeh lärde sig om demokrati och om att göra verklig skillnad för sina medmänniskor. Hon har i dag stora drömmar och siktet inställt på att fortsätta utvecklas som världsförbättrare.

Vidare skriver Svensén om min drivkraft för att göra skillnad för elever som av olika anledningar hamnat i svårigheter och gått miste om att nå sin fulla potential. Svensén skriver: Hon vill ge sina elever luft under vingarna genom projekt knutna till politik och arbetsliv, och genom att hitta nya vägar till lärandet. Så har hon fått en elev som tidigare bara läste lättlästa böcker för lågstadiet att bli både långläsare och författare (se artikel här). Det måste vara en fantastisk känsla – att gå från jobbet och veta att man har berört och påverkat en ung människas livschanser.

När jag tänker på vilken möjlighet vi lärare har att skapa det som gör den stora skillnaden för barn och ungas lärande, välmående och framtidsutsikter blir jag varm i hjärtat. Det är ingen enkel uppgift. Tvärtom ett komplext uppdrag där vi behöver arbeta nära kollegorna och inte frånskilda i slutna rum. Jag hoppas du stannat upp, reflekterat och berättat för minst en kollega i dag om ditt värdefulla arbete tillsammans med barnen/ungdomarna. Jag minns när jag… då kände jag mig stolt!Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *