Digital sagosamling skapad av barn och unga

Med blicken mot skolan 2030 – Barn och unga berättar och påverkar

Barn och unga, från förskolan till gymnasiet har använt fantasi och kreativitet och IT som material för att tillsammans skapa världens första digitala sagosamling som handlar om hållbar utveckling och Agenda 2030.

Lärare lär och utvecklas tillsammans

I samband med den internationella lärardagen, då vi hyllar lärare som gör skillnad för barn och unga varje dag, vill jag lyfta fram mina fantastiska kollegor i förskolan, grundskolan och gymnasiet som jag fått äran att genomföra ”Framtidssagor från Trelleborg” tillsammans med. Dessutom vill jag rikta ett varmt tack till SSA Trelleborg, skolbiblioteken och alla viktiga aktörer i det omgivande samhället som berikat vårt arbete och barns och ungas lärande på olika sätt. Framgång handlar om bland annat om tillit och tvärvetenskapligt samarbete.

Inkluderande undervisning och lärande där olika är normen

Blicka in i vårt spännande läräventyr genom olika kreativa arbetsprocesser i varierade inkluderande lärmiljöer och fängslas av en sagoskatt som representerar mångfald och kampen för en bättre värld. Simsalabim. I sagans värld kan allt hända… När barn och unga berättar och vill påverka – då lyssnar vi. De är vår framtid!

Klicka på länken för att ta del av den digitala sagosamlingen:

Framtidssagor från Trelleborg – lärande för hållbar utveckling av barn och unga, från förskolan till gymnasiet i Trelleborgs kommun

Categories Okategoriserade

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.