Prisbelönt ledarskap & arbetssätt

Sveriges bästa lärare 2018

Sydsvenska industri- och handelskammaren- Juryns motivering:

Med sin förmåga att skapa en trygg och inkluderande lärmiljö och samtidigt vara drivande i nya, kreativa projekt hjälper hon sina elever att nå sin fulla potential. I sin undervisning förenar hon värdeskapande lärande med verklig samhällsförankring när hon projektleder uppdrag med aktörer i näringslivet. Genom att sätta lärandet i ett större sammanhang lyckas hon skapa en glädje i att lära sig och utvecklas. Maria andas utveckling, innovation och mod, och är en förebild för både elever och lärare. För sitt gedigna engagemang och sin pedagogiska skicklighet är Maria värdig utmärkelsen Sveriges Bästa Lärare 2018.

Bild: Roger Nellsjö

Vinnare av Guldäpplet 2018

Guldäpplet – Juryns motivering:

För att hon genom innovativa samarbetsprojekt tar in omvärlden i klassrummet och tillsammans med sina elever och kollegor ständigt utvecklar undervisningen där digital teknik används för att skapa en engagerande och motiverande undervisning som bidrar till fördjupande kunskaper.”

Bild: Bo Helmersson

Årets FN-lärare 2019

FN- förbundet – Juryns motivering:

Genom ett stort engagemang och ett genomgående arbete med Agenda 2030 och de globala målen i sin undervisning inspirerar och uppmuntrar Årets FN-lärare både sina kollegor och elever på ett mycket kreativt sätt. Hon visar hur man med nyskapande och alternativa metoder såsom miljöpoesi kan finna spännande vägar till kunskap och intressera elever för globala frågor, även utanför skolan och lokalt i samhället. Därför tilldelas priset Årets FN-lärare 2019 Maria Glawe som gör globala målen till en naturlig del av elevernas vardag.

Bild: Malin Ersgård

Årets yrkesperson i Trelleborg 2019

Rotary – Juryns motivering:

Maria Glawe är en mycket driven lärare som i alla lägen sätter eleven och elevens lärande i centrum. Utveckling, kunskap och ett etiskt förhållningssätt genomsyrar Marias gärning som lärare, kollega och människa.

Övriga nomineringar och utmärkelser

Nominerad till årets ledare, Framtidsverket 2019

Nominerad till årets förebild mångfaldspriset Diversity Index 2019

Nominerad till Trevor Dolan Priset 2019

Nominerad till webbstjärnans lärarpris 2018

Nominerad till Guldäpplet 2017 och 2018

Hedersomnämnande – Skolornas fredspris 2014 – Emerichfonden