Sveriges bästa lärare – En fantastisk utmärkelse!

Stolthet och glädje

Jag är väldigt stolt och glad över utmärkelsen Sveriges bästa lärare 2018. Motiveringen är helt enorm och enligt kollegor och elever så är den “mitt i prick”:

Med sin förmåga att skapa en trygg och inkluderande lärmiljö och samtidigt vara drivande i nya, kreativa projekt hjälper hon sina elever att nå sin fulla potential. I sin undervisning förenar hon värdeskapande lärande med verklig samhällsförankring när hon projektleder uppdrag med aktörer i näringslivet. Genom att sätta lärandet i ett större sammanhang lyckas hon skapa en glädje i att lära sig och utvecklas. Maria andas utveckling, innovation och mod, och är en förebild för både elever och lärare. För sitt gedigna engagemang och sin pedagogiska skicklighet är Maria värdig utmärkelsen Sveriges Bästa Lärare 2018 (Handelskammaren).

Priset är en fin bekräftelse på att min passion för lärande, mitt dynamiska ledarskap och kreativa sätt att designa undervisning gör skillnad för elevernas lärande och bidrar till att utveckla den svenska skolan. Att vara lärare innebär att vara del av något större, vilket är fantastiskt. Det är således ett privilegium att få vara en betydande person i unga människors lärande och utveckling.

Hälsa och lärande går hand i hand, därför behöver utbildning designas utifrån ett holistiskt perspektiv. Jag är väldigt tacksam för berikande samarbete med elever, kollegor och andra aktörer i och utanför skolan. Genom samarbete och fokus på långsiktighet kan vi tillsammans skapa en bättre värld genom utbildning.

Prisutdelning och vårmiddag på Börshuset i Malmö

Prisutdelningen och vårmiddagen, tillsammans med medlemmar i Handelskammaren, på Börshuset i Malmö var en härlig upplevelse. Jag blev väldigt rörd av alla hyllningar som förmedlades under kvällen. Det finns ett stort intresse bland företagare för den svenska skolans utveckling, vilket gör mig glad. Jag vill tacka medlemmarna i Handelskammaren för utmärkelsen och för en utmärkt vårmiddag. Ett stort tack för all värme och kärlek. Det känns helt fantastiskt!

 

 

 

Bilder från Handelskammaren: fotograf Roger Nellsjö